1 Şubat 2010 Pazartesi

anlaşılmamış adamın not defteri

madde 1: anlaşılmaz adam olmanın birinci kuralı anlaşılmaya çalışmamaktır. bir insan anlaşılmaya uğraştığı halde anlaşılamıyorsa eblehtir ki o konumuz değil.

bazı insanlar başkalarının kendisini anlamamasını ya da yanlış anlamalarını pek umursamazlar. genelde kendilerinden başkasına hesap verme eğiliminde olmadıklarından olsa gerek. vicdanlarına karşı rahatlarsa ve doğru olduğuna inandıkları şeyleri yapa gelmişlerse onlar için anlaşılır olmak pek de matah bir şey sayılmaz.

bazıları da vardır ki diğer insanların onu istedikleri gibi anlamaya meyilli olduklarını düşünüp karşılarındaki insana bu özgürlüğü tanırlar. en bilindik sözleri "bırak istediklerine inansınlar" dır. kısmen haklı da sayılırlar. bu nedenle değil midir ki banka soyguncusuna aşık olan rehineler varken aşktan yanıp tutuşan, vicdani değerler sistemine göre a sınıfı ama kimsenin farkında bile olmadığı insanlar var.

madde 2: anlaşılmamış adam kendini de anlamamıştır. bu nedenle anlaşılmamayı rahatlıkla mazur görebilir. ben kendimi anlayamadım ki başkası nasıl anlasın der sık sık kendine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder